Σελίδες

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/09/2021 - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ - ΠΛΑΤΕΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ - ΚΑΣΤΡΟ - ΤΑΛΑΣ Ή ΜΟΥΤΑΛΑΣΚΗ ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ - ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΕΙΠΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

 Πρωινή συνάντηση Συντονιστών του Προγράμματος για απόφαση της επόμενης συνάντησης στην Τσεχία.



Ξενάγηση στην πόλη - Μουσείο - Πλατεία - Κάστρο από τη Βυζαντινή εποχή















Ταλάς ή Μουταλάσκη στο παλιό ελληνικό όνομα - Ξενάγηση σε σπίτι προύχοντα Έλληνα - Η εκκλησία της Παναγίας που μετατράπηκε σε τζαμί - Διακρίνονται οι αγιογραφίες κάτω από τον ασβέστη - Ο φίλος Ογούζ Πασαζάτ και ο φίλος Αλή μας συνόδεψαν στην περιήγησή μας αυτή - Είναι φίλοι φίλων από τον Βαθύλακκο Κοζάνης, καθηγητές στα τοπικά Πανεπιστήμια.















Περιήγηση στο χωριό Ανδρονίκη - Ένας τεράστιος ορθόδοξος ναός αφημένος στη φθορά του χρόνου - Εντυπωσιακή μεγάλη εκκλησία σε ένα μικρό χωριό. Ερειπωμένη. Τα συναισθήματα έντονα. Χαμογελάμε όμως γιατί την ιστορία αυτή δεν την γράψαμε εμείς. 
Μπορούμε μαζί να την ερευνήσουμε και μαζί να την οδηγήσουμε σε καλύτερους δρόμους.













Πίσω στο Ταλάς για παραδοσιακό φαγητό - Μαντί, λαχμαντζούν, ισκεντέρ και πολλά άλλα.




Εκδήλωση αποχαιρετισμού!







Η βραδιά για την Ελληνική αποστολή τελειώνει με Κιουνεφέ - Οι συνάδελφοι από το τουρκικό σχολείο και οι φίλοι, μας συνοδεύουν σε ζαχαροπλαστείο κιουνεφέ




Επιστροφή Σάββατο 11-09-2021
Κάτι από εμάς έμεινε πίσω! Κάτι από εκεί το πήραμε μαζί μας!






Ευχαριστώ Συνάδελφοι, ευχαριστώ Σύζυγοι για την υπέροχη παραμονή μας στην Καισάρεια. Χωρίς εσάς δεν θα ζούσαμε έτσι αυτό το όνειρο!
Υπήρξαμε μια δυνατή, κεφάτη, καλοπροαίρετη, υπομονετική, ενθουσιασμένη, υποστηρικτική, εμψυχωτική, χαρούμενη, συνεργάσιμη και με πολλή αγάπη ΟΜΑΔΑ!
ΜΑΖΙ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου