Σελίδες

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

13.02.20 Γ΄ Ε΄ ΤΑΞΗ - ΚΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ - ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Η Γ΄ και η Ε΄ τάξη του Σχολείου μας, σήμερα, επισκέφθηκαν το ΚΠΕ Καστοριάς. 
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ένα περιβαλλοντικό Σχολείο.
Αφού φάγαμε και γνωριστήκαμε με τα ψάρια του μικρού ενυδρείου, ξεκινήσαμε την ανακάλυψη των διάφορων μορφών ενέργειας και την μετατροπή τους από τη μια μορφή στην άλλη. Γνωρίσαμε εναλλακτικές μορφές ενέργειας ώστε να παράγουμε ηλεκτρική που έχουμε τόσο ανάγκη.
Φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες, υδροηλεκτρικοί και ατμοηλεκτρικοί μηχανισμοί. Βάλαμε στη σκέψη μας το πηνίο, τη γεννήτρια, τον μαγνήτη, και πολλά άλλα που με τόση υπομονή μας δίδασκε ο κ. Τάσος. Τέλος δημιουργήσαμε ένα βιοκλιματικό σπίτι με τα χέρια μας. Με οδηγό την πυξίδα τοποθετήσαμε όλα τα κομμάτια ενός σωστά προσανατολισμένου σπιτιού και φροντίσαμε ακόμη και τον κήπο του εκτός από τα φωτοβολταϊκά στη σκεπή του. Ακούσαμε και για τη γαιοθερμία!
Στο τέλος της επίσκεψης Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού!
Χαρήκαμε την υπέροχη αυλή του Κέντρου και ψάξαμε με οδηγίες περιβαλλοντικές, τον κρυμμένο θησαυρό! Τα μολύβια μας! Φύγαμε πολύ χαρούμενοι! 
Και όπως λένε και στο ΚΠΕ όταν φεύγουμε από έναν τόπο δεν αφήνουμε τίποτα δικό μας. Ούτε τα πράγματά μας αλλά ούτε και τα σκουπίδια μας. Εμείς όμως αφήσαμε κάτι! 
Αφήσαμε την ευγνωμοσύνη μας για την όμορφη διδακτική εμπειρία!
Ευχαριστούμε!


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου